Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Agrestowy tort

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 14
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 5 sztuk
cukier 0,75 szklanek
mąka 0,5 szklanek
mąka ziemniaczana 0,5 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
ocet 1 łyżek deserowych
agrest 600 gramów
cukier 2 szklanek
olejek arakowy według uznania
bita śmietana 1 szklanek
posypka czekoladowa według uznania

Wykonanie:

Białka ubić na sztywno, stopniowo dodając, pod koniec ubijania, 0,75 szklanki cukru, żółtka, ocet i łyżeczkę wody oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do średniej wielkości tortownicy, wyrównać. Piec ok. 45 minut w 170 stopniach. Zimne przekroić na 3 krążki.
Oczyszczony agrest przesmażyć z 2 szklankami cukru, odparować nadmiar wody i dodać zapach. Ostudzona masą przełożyć placki i złożyć. Wierzch posmarować bita śmietaną i posypać posypką czekoladową oraz udekorować zielonym agrestem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER