Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Kokosowy sernik z malinami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
maliny 200 gramów
cukier 165 gramów
jajka 3 sztuk
masło 80 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
ciastka kokosowe 3 sztuk
serek mascarpone 250 gramów
kasza manna 3 łyżek stołowych
cytryna 0,5 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
twarożek 250 gramów
lukier 2 łyżek stołowych
czekolada biała 50 gramów
wiórki kokosowe 50 gramów

Wykonanie:

Oczyszczone maliny, kilka zostawić do ozdoby, a resztę oprószyć mąką. Jajka utrzeć ze 125g cukru, dodać oba serki, budyń, skórkę otartą z połowy cytryny oraz kaszę manną i wymieszać oraz połączyć z malinami. Masę wyłożyć do średniej wielkości tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Pokruszone ciastka wymieszać z roztopionym masłem, dodać 25g wiórek kokosowych i 40g cukru i wyłożyć na masę serową 30 minut przed końcem pieczenia. Brzegi zimnego sernika posmarować lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto ozdobić startą na tarce białą czekoladą i udekorować sernik świeżymi malinami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER