Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Keks nadziewany malinami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
budyń waniliowy 2 sztuk
cukier 8 łyżek stołowych
mleko 800 mililitrów
likier pomarańczowy 5 łyżek stołowych
herbatniki 200 gramów
śmietana kremówka 200 gramów
maliny 200 gramów
ciasteczka migdałowe według uznania

Wykonanie:

Wymieszać budyń z 7 łyżkami cukru i połączyć z likierem oraz 5 łyżkami mleka i wymieszać. Pozostałe mleko zagotować i ugotować budyń. Oczyszczone maliny, trochę zostawić do dekoracji, a resztę pokroić. Formę o pojemności 1,5l wyłożyć folią. Lekko przestudzony budyń i ciastka układać warstwami. Na każdą warstwę budyniu nałożyć po 2 łyżki malin i wstawić ciasto na 60 minut do lodówki. Ciasto ostrożnie wyjąć z blaszki i przełożyć na talerz. Ubić śmietanę z łyżką cukru i posmarować nią babkę. Na wierzchu ułożyć oczyszczone maliny i udekorować całość pokruszonymi ciasteczkami migdałowymi.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER