Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Babka malinowa II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
margaryna 1 sztuk
cukier 250 gramów
sól 1 szczypta
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 5 sztuk
mąka 450 gramów
mąka ziemniaczana 50 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mleko skondensowane 50 gramów
wiórki czekoladowe 50 gramów
sok z limonki 3 łyżek stołowych
cukier puder 100 gramów
listki mięty według uznania

Wykonanie:

Margarynę, cukier, sól i cukier waniliowy utrzeć na gładką masę, dodając kolejno jajka oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. 1/3 ciasta wymieszać z oczyszczonymi owocami i wiórkami czekoladowymi. Formę do babek posmarować tłuszczem i posypać mąką (pojemność 2,5l). Wyłożyć ciasto i po nakłuwać widelcem. Piec 60 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Cukier puder utrzeć z sokiem z limonki na gładką masę. Lukrem polać równomiernie babkę. przed podaniem udekorować pozostałymi malinami i listkami mięty.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER