Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Sernik z owocami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 100 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cukier 425 gramów
jajka 10 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
nektar z wiśni 400 mililitrów
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
olejek waniliowy według uznania
ser mielony 1,5 kilogramów
serek mascarpone 250 gramów
śmietana kremówka 250 gramów
kasza manna 4 łyżek stołowych
Sernix 2 sztuk
maliny 125 gramów
jężyny 125 gramów
porzeczki czerwone 125 gramów

Wykonanie:

Wymieszać 50ml wody z 50g cukru oraz budyniem. Zagotować nektar i dodać do niego rozprowadzony budyń i zagotować, wsypać oczyszczone, wymieszane owoce. Jajka, 375g cukru, cukier waniliowy i sól utrzeć na gładka masę. Osobno utrzeć oba serki, olejek, śmietanę, kaszę manną i sernix i połączyć z masą jajeczną. Masę serową wyłożyć do dużej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Łyżką zrobić zagłębienia. W dołki nałożyć masę budyniowa z owocami. Piec 60 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto można posypać cukrem pudrem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER