Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kremowy placek jeżynowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 16
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sucharki 250 gramów
masło 100 gramów
żelatyna 12 łyżek deserowych
mleko skondensowane 1 puszka
cukier waniliowy 2 sztuk
cukier 100 gramów
sok z cytryny 3 łyżek stołowych
jeżyny 300 gramów
cukierki rózowe małe 16 sztuk
twarożek 500 gramów
jogurt naturalny 500 gramów

Wykonanie:

Pokruszone sucharki połączyć ze stopionym masłem. Masę wyłożyć do kwadratowej, natłuszczone, formy. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Twarożek utrzeć z jogurtem, mlekiem, cukrem, cukrem waniliowym i sokiem cytrynowym. Żelatynę połączyć z niewielką ilością kremu, a potem z pozostałym kremem. Jeżyny oczyścić, 32 odłożyć, a pozostałe zmiksować i wymieszać z kremem tak, by powstał marmurek. Wyłożyć na spód ciasta i wstawić do lodówki na 60 minut. Przed podaniem udekorować owocami i cukierkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER