Użytkowników online: 24
kulinaria
« Powrót  

Tort jogurtowy z malinami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
herbatniki 150 gramów
masło 100 gramów
żelatyna 2 łyżek deserowych
maliny 350 gramów
jogurt naturalny 1 litrów
cukier 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
śmietana kremówka 250 gramów
listki mięty według uznania

Wykonanie:

Pokruszone herbatniki zagnieść z roztopionym masłem i masą wyłożyć dno średniej tortownicy, wstawić na 30 minut do lodówki. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Zmiksować 150g oczyszczonych malin. Jogurt wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym i połączyć ze zmiksowanymi malinami. Żelatynę wymieszać z odrobina kremu jogurtowego, a potem z pozostałym kremem. Do tężejącego kremu dodać 100g oczyszczonych malin i połączyć z ubitą śmietaną. Krem wyłożyć na spód ciasta, wygładzić i wstawić na 2h do lodówki. Tort pokroić na duże kawałki, udekorować pozostałymi malinami oraz listkami mięty. Podawać z bitą śmietaną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER