Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Szparagi z sadzonym jajkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szparagi zielone 1 pęczek
szparagi białe 1 pęczek
jajka 4 sztuk
parmezan 100 gramów
masło 50 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
listki szałwi 2 sztuk

Wykonanie:

Umyć szparagi i obciąć twarde końcówki. Białe szparagi obrać w całości, zaczynając już pod główką, a zielone obrać tylko u podstawy łodyg, włożyć do osolonego wrzątku i gotować 12 minut. Osączyć i ułożyć na 4 ogrzanych talerzach, posypać startym parmezanem. w czasie gotowania szparagów usmażyć na maśle jajka sadzone. Przełożyć je na szparagi, posolić i oprószyć pieprzem. Masłem ze smażenia polać szparagi i posypać listkami szałwii, podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER