Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sarnina z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sznycle z sarny 800 gramów
marynata do dziczyzny 1 sztuk
olej 0,5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
czosnek 4 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
rozmaryn 1 gałązki
podgrzybki 50 gramów
masło 50 gramów
wino białe 150 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone mięso zalać gotową płynna marynatą, przykryć i na noc wstawić do lodówki. wyjąć z marynaty, osączyć, rozklepać tłuczkiem, oprószyć solą oraz pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Zrumienione zdjąć z patelni, a na pozostałym oleju usmażyć drobno posiekany czosnek. Włożyć znów sznycle, podlać kilkoma łyżkami wody, dodać liść laurowy i rozmaryn. Dusić na małym ogniu pod uchylona pokrywka. Od czasu do czasu dolewać po odrobinie wrzącej wody. Oczyszczone, grubo posiekane grzybki przesmażyć na maśle i przełożyć do mięsa. Wlać wino i dusić jeszcze 7 minut. Podawać z różnego rodzaju kluseczkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER