Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Medaliony pieczone w śliwkowej glazurze

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sznycle cielce 6 sztuk
powidła śliwkowe 300 gramów
wino białe wytrawne 2 łyżek stołowych
imbir 0,25 łyżek deserowych
Cynamon 0,5 łyżek deserowych
goździki mielone 1 szczypta
sól według uznania

Wykonanie:

Powidła podgrzać i przetrzeć przez sito, dodać wino i przyprawy korzenne, wymieszać. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, posolić i posmarować ostudzonym dipem śliwkowym. Odstawić na 40 minut. Sznycle upiec na grillu, często przewracając i w miarę potrzeby smarując sosem śliwkowym.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER