Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Ciastka Piwoszki

Opis:

doskonałe na każdą okazje
Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
piwo jasne 0,5 litrów
margaryna 1 kostek
dżem według uznania

Wykonanie:

Zimną i twardą margarynę zetrzeć na tarce jarzynowej,dodać mąkę oraz piwo,wszystko razem wymieszać.Gdy ciasto będzie gotowe wałkiem do ciasta uformować okrągłe placki i wycinać foremkami ciasteczka,gotowe ciasteczka posmarować lekko dżemem lub powidłami. Piec w piekarniku około 20-25minut w 180*C

Uwagi:

Polecam margarynę KASIE

Dżem lub powidła.

Autor: doris_donia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER