Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Udka w rozmarynie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
udka kurczaka 8 sztuk
rozmaryn 0,5 pęczek
ziemniaki 10 sztuk
papryka kolorowa 3 sztuk
oliwa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Umyte, osuszone udka ułożyć na posmarowanej oliwą blasze. posmarować je oliwą, oprószyć solą oraz pieprzem i posypać opłukanym, osączonym rozmarynem. Ziemniaki oczyścić (młode tylko wyszorować). Oczyszczone papryki pokroić na ćwiartki i ułożyć na blasze razem z ziemniakami obok udek kurczaka. Skropić oliwą i posypać rozmarynem. Piec 45 minut w 200 stopniach. Przed podaniem ziemniaki i paprykę oprószyć solą oraz pieprzem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER