Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Piersi z kuczaka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
piersi z kurczaka 4 sztuk
boczek wędzony 100 gramów
fasola biała z puszki 400 gramów
cebula 1 sztuk
papryka słodka 1 łyżek stołowych
pomidory z puszki 250 mililitrów
sok cytryny 1 łyżek deserowych
pietruszka zielona 1/3 pęczek
bazylia 8 listków
sól według uznania
pieprz według uznania
oliwa według uznania

Wykonanie:

Na początek najlepiej przygotować: pokrojony boczek w cienkie paseczki, posiekaną cebulę, pietruszke i bazylię, sok wyciśnięty z 1 cytryny, no i oczywiście przyprawić kurczaka solą i pieprzem.
Piersi włożyć na gorąca oliwę i smażyć aż będą dobre. Następnie wyciągamy piersi i do oliwy wsypujemy cebulę oraz boczek. Gdy cebula zeszkli się, dodajemy fasolę, pomidory, sok z cytryny, i paprykę. Zagotować i trzymać przez kilka minut na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając, następnie dodać piersi i jeszcze trochę gotować. Wyłożyć na talerze i posypać pietruszką oraz bazylią.
Powodzenia oraz życzę wszystkim smacznego.

Autor: ania86

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER