Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Chruścik lany

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 5 łyżek deserowych
jaja 2 sztuk
sól według uznania
mleko 2 szklanek
smalec 1 kostek

Wykonanie:

Wyrobić ciasto z mąki, żółtek i mleka mieszać by ciasto było gęste. Ubić pianę z białek, dodać do masy. Rozgrzać smalec, gdy będzie gorący lać ciasto przez lejek poruszając spiralnie.

Autor: Izzz

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER