Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Zupa poziomkowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
poziomki 50 gramów
cukier 10-15 dekagramów
woda 1 litrów
żółtka 2 sztuk
śmietana 1/8 litrów

Wykonanie:

Poziomki opłukać na cedzaku, utrzec z cukrem na głatką masę, rozrzedzić przegotowaną wodą, połączyć z żółtkami rozmąconymi ze śmietaną lub lub z samą śmietaną. Podawać z grzankami.

Autor: Kasia i Tomek

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER