Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Ciastka ryżowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
masło 1 kostek
cukier 200 gramów
olejek migdałowy 1 sztuk
jajka 3 sztuk
kleik ryżowy 180 gramów

Wykonanie:

- oddzielić żółtka od białek
- miękkie masło utrzeć z cukrem, żółtkami i olejkiem, dosypać kleik i dokładnie wymieszać
- białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie wymieszać
- rozsmarować na dużej blasze i piec ok 20 min na złoty kolor
- po upieczeniu pokroić

Autor: madzikxx

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER