Użytkowników online: 19
kulinaria
« Powrót  

Zupa porowa z parówkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
skrzydełka z kurczaka 1-2 sztuk
parówki 250 gramów
por 2-3 sztuk
curry 1 łyżek deserowych
sól według uznania
czosnek 2 ząbki
szczypiorek 1 łyżek stołowych
ziemniaki 6-7 sztuk
marchewki 2-3 gramów

Wykonanie:

- ziemniaki i marchew pokroić w kostkę, pora w krążki
- skrzydełka zalać w garnku wodą i zagotować na wywar, dodać warzywa, gotować ok 15 min aż warzywa zmiękną
- parówki pokroić w plasterki, wycisnąć czosnek i razem z parówkami wrzucić do wywaru
- dodać przyprawy i posypać szczypiorkiem

Autor: madzikxx

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER