Użytkowników online: 23
kulinaria
« Powrót  

Pasta paprykowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidory 1,5 kilogramów
papryka czerwona 4 sztuk
cebula 2 sztuk
czosnek 3-5 ząbki
paprryka ostra 1/4 sztuk
ocet winny 2 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
vegeta według uznania

Wykonanie:

- warzywa pokroić, wymieszać z przyprawami, gotować ok 50 min bez przykrycia często mieszając
- lekko wystudzić, zmiksować i napełnić słoiczki pastą
- pasteryzować ok 10 min

Autor: madzikxx

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER