Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Indyk z gruszkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z indyka 1 kilogramów
gruszki 4 sztuk
śmietana 12 % 1 sztuk
olej według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
olej według uznania
masło według uznania

Wykonanie:

Filet z indyka dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w plastry, ewentualnie usuwając błony. Posypujemy solą i pieprzem.
Gruszki myjemy, obieramy ze skórki i kroimy wzdłuż w cienkie plastry, starannie usuwając gniazda nasienne. Podsmażamy lekko na maśle i odstawiamy.
Na patelni rozgrzewamy olej z masłem i z obu stron smażymy pokrojone plastry z indyka, ładnie rumieniąc je na złoty kolor.
Na każdym plastrze zrumienionego mięsa układamy podsmażone kawałki gruszek, oprószamy suszonym majerankiem, dodajemy śmietanę i jeszcze kilka minut trzymamy na niewielkim ogniu, by śmietana się podgrzała.

Autor: amr5

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER