Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Staropolski sos pikantny

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cytryna 3 sztuk
śmietana 1 szklanek
cebula 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
chrzan 1 łyżek stołowych
cukier puder według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Z jajek wyjmujemy żółtka. Z cytryn wyciskamy sok, z żółtek i soku z cytryn ucieramy jednolitą masę. Białka siekamy. Dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Gotowe owijamy w folie i wkładamy do lodówki

Autor: Skarlet_b

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER