Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Zupa borowikowa z rakami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rosół 1,5 litrów
suszone borowiki 8-10 sztuk
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1-2 łyżek stołowych
śmietana 1/2 szklanek
szyjki rakowe 100 gramów
sól według uznania
pieprz według uznania
koperek według uznania

Wykonanie:

- namoczone wcześniej grzyby ugotuj z pokrojoną cebulą
- wyjmij je z wywaru i pokrój w paski
- przecedzony wywar dodaj do rosołu
- stop masło, dodaj do niego mąkę i zasmaż nie rumieniąc
- połącz z zupą dodaj grzyby i śmietanę
- gotuj przez kilka minut, dopraw do smaku
- wrzuć jeszcze szyjki rakowe i chwile gotuj
przed podaniem udekoruj koperkiem

Autor: madzikxx

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER