Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zupa dyniowa z kurkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
dynia 1 kilogramów
cebula 1 sztuk
oliwa z oliwek 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 1 litrów
wino białe 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
pomarańcza 1 sztuk
kurki 150 gramów
masło 30 gramów
kremówka 100 gramów

Wykonanie:

- dynię obrać, wyjąć miąższ i pestki, pokroić na małe kawałki
- cebulę pokroić w kostkę
- razem z dynią smażyć na gorącej oliwie do zeszklenia cebuli
- wlać wino i bulion
- dusić przez ok 20 min
- doprawić solą, pieprzem, i sokiem z pomarańczy
- kurki doprawić sola i pieprzem, usmażyć
- do każdej miski z zupą dodać łyżeczkę kurek i 2 łyżeczki kremówki

Autor: madzikxx

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER