Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Malinówka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
maliny 1 kilogramów
spirytus 1 litrów
cukier 250 gramów

Wykonanie:

- maliny włożyć do gąsiorka i zalać spirytusem
- zamknąć szczelnie i odstawić w słoneczne miejsce
- po miesiącu przefiltrować przez bibule
- wsypać do rondla cukier i zalać litrem wody, połączyć z nalewką
- przelać do ciemnych butelek i odstawić na min. tydzień

Autor: madzikxx

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER