Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Omlet z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyby 350 gramów
jajka 4 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
masło 1,5 łyżek stołowych
mleko 2 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
rzeżucha według uznania
papryka marynowana 0,5 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, posiekaną cebulę smażyć na oleju razem z oczyszczonymi, pokrojonymi w paseczki grzybami. Dodać pokrojoną paprykę i część posiekanej zieleniny, mieszając, doprawić solą oraz pieprzem i przełożyć na talerz, patelnię wytrzeć ręcznikiem papierowym. Zmiksowane z mlekiem jajka, posolić i wylać na rozgrzane na patelni masło, rozprowadzić po powierzchni patelni. Na wierzchu rozłożyć grzyby, mieszając widelcem, smażyć na małym ogniu, aż masa jajeczna się zetnie. Wtedy złożyć omlet na pół, zsunąć na ciepły talerz, posypać pozostałą zieleniną i od razu podawać.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER