Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Jaś fasola

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola Jaś 30 dekagramów
ogórki konserwowe 3 sztuk
czosnek 4 ząbki
cząber 1 łyżek stołowych
keczup 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Fasolę zalać woda i odstawić na 2 godziny. Następnie osączyć i ugotować w osolonej wodzie. Odlać i ostudzić. Pokroić ogórki w półkrążki a por w krążki. Dodać przyprawy i wyciśnięty przez praskę czosnek. Do keczupu dolewać (po kilka kropli) oliwę, cały czas ucierając oraz pieprz i sól. Warzywa wymieszać z sosem.

Autor: Kasia i Tomek

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER