Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kostki jabłkowo-żurawinowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żelatyna bezsmakowa 1 łyżek stołowych
woda 1/4 szklanek
sok jabłkowy 1 1/2 szklanek
koncentrat soku jabłkowego 1/4 szklanek

Wykonanie:

Rozpuścić żelatynę w wodzie i odstawić na 1min, aż zmięknie. W małym rondelku zagotować sok. Ściągnąć z ognia, dolać sok do żelatyny i dokładnie wymieszać, aż żelatyna się rozpuści. Dodać koncentratu soku jabłkowego. Wlać mieszankę do kwadratowej formy 20x20cm i schłodzić, aż się zetnie. Pokroić w kostkę i podać w szklanych miseczkach deserowych, Resztę przechowywać w zamkniętym pojemniku do 4 dni.

Uwagi:

Sok jabłkowy-żurawinowy bez cukru/lub inny sok niesłodzony

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: karotka

Data: 2009-04-30

pychaaaaaaa

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER