Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Bigos myśliwski

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kiszona 50 dekagramów
kapusta biała 50 dekagramów
cebula 1 sztuk
grzyby suszone 2 dekagramów
boczek wędzony 15 dekagramów
wieprzowina tłusta 20 dekagramów
kiełbasa 15 dekagramów
wołowina 20 dekagramów
smalec 5 dekagramów
kiszony ogórek 1 sztuk
jabłko kwaśne 1 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 2 ziarna
ziarno jałowca 2 ziarna
sól według uznania
pieprz według uznania
koncentrat pomidorowy według uznania
cukier według uznania

Wykonanie:

Kapustę kiszoną płuczemy, wyciskamy i trochę siekamy. Kapustę białą drobno siekamy.Obie gotujemy w oddzielnych garnkach. Do kiszonej dodajemy liść laurowy, jałowiec i ziele ang.Mięso kroimy w kostkę obsmażamy, później z namoczonymi grzybami ugotować do miękkości. Boczek kroimy w średnią kostkę obsmażamy dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy dodajemy kiełbasę pokrojoną w talarki lub półksiężyce.Kapusty obie połączyć.Gdy mięso będzie miękkie przekładamy do garnka z kapustą gotować na małym ogniu BEZ PRZYKRYCIA. Pod koniec trzemy do bigosu jabłko i ogórek na dużych okach. Przyprawiamy sola, pieprzem i cukrem.Na sam koniec doprawiamy koncentratem.

Autor: Wube

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER