Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Likier wiśniowy (alkohol)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
Wiśnie dojrzałe 1 kilogramów
cukier 60 dekagramów
wódka czysta 1/2 litrów
spirytus 100 gramów

Wykonanie:

Wiśnie opłukać, przełożyć do słoja zasypać cukrem. Słój przykryć ściereczką i na kilka dni postawić w słonecznym miejscu.Później wlać wódkę i spirytus.Wymieszać i pozostawić 2-3 tygodnie. Potem odcedzić i przelac do czystych butelek, szczelnie zamknąć.

Autor: Wube

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER