Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Likier kakaowy(alkoholowy)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mleko 1 , 1/2 szklanek
cukier 1 szklanek
kakao 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1/2 porcja
spirytus 1/4 litrów
żółtka 6 sztuk

Wykonanie:

Kakao zaparzyć niewielką ilością wody zrobić z niej masę, gęstą. Wlać letnie mleko, rozmieszać i wystudzić. ŻÓŁtka ucieramy z cukrem dodajemy cukeir puder dokąłdnie rozetrzeć na jednolitą masę. Ciągle mieszając dodajemy powoli mleko z kakaem. Następnie wlewamy spirytus i dalej energicznie i dokładnie mieszamy żeby sie wszystko dobrze połączyło. Przelewamy do butelki i szczelnie zamykamy:):)

Autor: Wube

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER