Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Ciasto kokosowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 12
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka pszenna 20 dekagramów
cukier 20-25 dekagramów
margaryna 10 dekagramów
jajka 4 sztuk
śmietana 4-5 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
tłuszcz według uznania
wiórki kokosowe 20 dekagramów
masło 20 dekagramów

Wykonanie:

Blachę wysmarować tłuszczem. Margarynę utrzeć z cukrem(10dkg), jajkami (2 szt.) na pulchną masę. Dodać śmietanę, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać przełożyć na blachę. Wiórki kokosowe, mało (10-15 dkg), jajka 2 szt., zagnieść i równomiernie rozłożyć na ciasto. Piec w 180 stopniach 40-50 m,minut w zależności od piekarnika

Autor: Wube

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER