Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Mrożony jogurt brzoskwiniowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
koncentrat soku jabłkowego 1/4 szklanek
brzoskwinie 1 szklanek
jogurt z pełnego mleka 2 szklanek

Wykonanie:

Brzoskwinie obrać i pokroić w plastry. Zmiksować składniki w jedną całość. Wlać masę do formy 20x20cm i zamrozić, aż zgęstnieje. Przełożyć zawartość foremki do miski i ubijać, aż masa stanie się puszysta. Powtórzyć czynność (mrożenie i ubijanie) raz lub dwa razy. Zamrozić aż uzyska się właściwą konsystencję. jeśli deser będzie zbyt mocno zmrożony, pozwolić by odtajał. Nakładać porcje łyżką.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER