Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Galaretka bananowo-pomarańczowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
żelatyna bezsmakowa 1 łyżek stołowych
woda 1/4 szklanek
świeży sok pomarańczowy 1 szklanek
skoncentrowany sok bananowo-pomarańczowy 1/2 szklanek
banan 1 sztuk

Wykonanie:

Rozpuścić w garnku żelatynę w wodzie, odstawić na 1min aż zmięknie. W tym czasie w małym rondelku zagotuj na średnim ogniu sok pomarańczowy i skoncentrowany sok bananowo-pomarańczowy. Zdjąć z ognia i połączyć z żelatyną-wymieszać,aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wlać połowę mieszanki do formy o wymiarach 20x20cm, włożyć do lodówki i schłodzić aż się zetnie(ok 10min) Ułożyć warstwę z plasterków banana i zalać resztą masy. Włożyć do lodówki, aż stężeje.

Uwagi:

Można przechowywać w lodówce do 4dni. Można podać, jeśli cytrusy zostały wprowadzone do diety dziecka.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER