Użytkowników online: 5
kulinaria
« Powrót  

Francuskie tosty z bananem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 1 sztuk
koncentrat soku pomarańczowego 2 łyżek stołowych
koncentrat soku jabłkowego 2 łyżek stołowych
banany 1/2 sztuk
mleko modyfikowane 1/4 szklanek
kromka pszennego chleba 1 sztuk
tłuszcz roślinny według uznania

Wykonanie:

Wymieszać jajko, skoncentrowane soki,rozgniecionego banana i mleko w dużej misce i zmiksować na jednolitą masę.kromkę chleba trzymając szczypcami,moczyć w mieszance, obracając kilkakrotnie aż cały płyn wsiąknie. Rozgrzać mocno natłuszczoną blachę lub patelnie teflonową. Zmniejszyć płomień, położyć kanapkę, podsmażać, aż zrumieni się z obu stron, czyli ok 5min, pokroić na małe kawałeczki, ewentualnie usuwając skórkę, podawać na ciepło.

Uwagi:

nim podasz to danie, zapytaj lekarza, czy dziecko może już dostać żółtko i produkty z mąki pszennej oraz cytrusy.
Zamiast koncentratu pomarańczowego dodajemy więcej soku jabłkowego.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER