Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Francuskie tosty z serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 1 sztuk
mleko modyfikowane 1/4 szklanek
ser szwajcarski 1 plastry
kromka pełnoziarnistego chleba 1 sztuk
tłuszcz roślinny według uznania

Wykonanie:

Ubić jajko i mleko w dużej misce.kromkę chleba przekroić na pół, przełożyć 2 kawałki chleba serem. Trzymając chleb szczypcami, namoczyć go w jajku z mlekiem, obracając kilkakrotnie aż cały płyn wsiąknie. Rozgrzać mocno natłuszczoną blachę lub patelnie teflonową. Zmniejszyć płomień, położyć kanapkę, podsmażać, aż zrumieni się z obu stron, czyli ok 5min, pokroić na małe kawałeczki, ewentualnie usuwając skórkę, podawać na ciepło.

Uwagi:

nim podasz to danie, zapytaj lekarza, czy dziecko może już dostać żółtko i produkty z mąki pszennej.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER