Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Zupa gulaszowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wieprzowe 600 gramów
włoszczyzna 1 pęczek
Pieprz w kulkach 6 sztuk
papryka w proszku według uznania
sól według uznania
ziele angielskie 6 sztuk
pieprz kolorowy według uznania
liść laurowy 4 listków
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki

Wykonanie:

Mięso, włoszczyznę i cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać wszystkie przyprawy i poddusić w malutkiej ilości wody. Dusić przez ok. 1 godzinę. Dodać wody, zagęścić mąką.
Podawać z chlebem, bagietką lub bułką, można doprawić śmietaną.

Uwagi:

Do zupy można też dodać paprykę i pomidory.

Autor: Floress

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Bea68

Data: 2009-07-30

dodajac jeszcze jedna cebule nie musimy podprawiac juz moka.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER