Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z kukurydzy i rzodkiewek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kukurydza 1 sztuk
rzodkiewki 1 sztuk
ogórek 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
natka pietruszki 1 sztuk
ser żółty twardy 15 dekagramów
orzechy włoskie według uznania
majonez według uznania
jogurt naturalny według uznania

Wykonanie:

Rzodkiewki obrać, umyć, pokroić w plasterki. Ogórek umyć, obrać, pokroić w słupki. Paprykę umyć, przeciąć, wyrzucić pestki i pokroić w kostkę. Ser pokroić w kostkę. Do miski włożyć lekko osączoną kukurydzę, rzodkiewki, ogórek, paprykę i mieszamy z 2 łyżkami majonezu i 2 łyżkami jogurtu, solimy do smaku. Posypujemy drobno pokrojoną natką i rozdrobnionymi orzechami.

Uwagi:

Kukurydza w puszce, rzodkiewka w pęczku, mały majonez i jogurt


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER