Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Likier z czarnej porzeczki(alkohol)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 20
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
czarna porzeczka 1 kilogramów
cukier 1 kilogramów
wódka czysta butelka 1 sztuk
spirytus 10 dekagramów

Wykonanie:

Pozreczke umyć obrać z szypułek wsadzić do słja i zasypać cukrem. Pozostawić w słonecznym miejscu przykryty gazą.Po dwóch dniach wymieszać zawartość i pozostawić aż cukier się całkowicie się rozpuści.Następnie zalać wódką i spirytusem, szczelnie zamknąć i pozostawić w chłodnym miejscu na kilkanaście dni. Potem potrząsnąć słoikiem i odstawić na kilka minut. Zlewamy liker do czystych suchych butelek, szczelnie je zamykamy, przechowujemy w chłodnym miejscu.

Uwagi:

robi się około 2 tygodni

Autor: Wube

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER