Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z kolorowej fasoli

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 120 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
fasola biała 50 gramów
fasola kolorowa 300 gramów
oliwa 5 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
czosnek 6 ząbki
majeranek 1 łyżek stołowych
oregano 1 łyżek deserowych
rozmaryn 0.5 łyżek deserowych
tymianek 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz biały według uznania

Wykonanie:

Fasolę umyć, przebrać i moczyć w dużej ilości zimnej wody przez 12 godzin. Gotować w tej samej nie osolonej wodzie bez przykrycia przez 15 minut. Odcedzić, zalać gorącą wodą, przykryć i gotować około 1,5 godziny. Pod koniec gotowania lekko osolić. Przygotować sos. Czosnek rozgnieść lub wycisnąć przez maszynkę. Drewnianą łyżką rozetrzeć w misce czosnek z solą, pieprzem i ziołami. Dodać ocet, a pod koniec oliwę. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć. Gorącą fasolę odcedzić, wymieszać dokładnie z sosem i odstawić na kilka godzin, aby sałatka "dojrzała" w temperaturze otoczenia

Uwagi:

Fasola sucha


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER