Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zupa z maślaków z zacierką

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
maślaki 400 gramów
cebula 1 sztuk
włoszczyzna 1 sztuk
ziemniaki 3 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki według uznania
koperek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
zacierka według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, pokrojoną włoszczyznę zalać 6 szklankami zimnej wody i ugotować. Oczyszczone, pokrojone grzyby udusić na maśle razem z posiekaną cebulą. Pod koniec zaciągnąć mąką rozprowadzoną odrobina wody, mieszając, doprawić pieprzem oraz solą. Oczyszczone, pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować we wrzącym wywarze. Pod koniec wsypać zacierkę, a potem dodać uduszone grzyby i chwile gotować. Doprawić solą oraz pieprzem i posypać posiekana zieleniną.

Uwagi:

Zacierkę można użyć gotową lub zrobić ze 100g mąki i odrobiny wody.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER