Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Sałatka odpornościowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sałata rucola 1 sztuk
buraczki marynowane 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
oliwa z oliwek 5 łyżek stołowych
orzechy pinii 1 porcja
ocet balsamiczny według uznania
ser mozzarella 1/2 porcja
dresing winegret według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Ułożyć na dnie naczynia opłukane pod bieżącą wodą liście sałaty i skropić je dresingiem winegret. Na sałatę położyć ser mozzarella i buraczki. z oliwy, octu balsamicznego i rozgniecionego czosnku przygotować sos, który należy doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i odrobina soli. Sosem polać buraczki. Wierzch sałatki posypać orzeszkami pinii.

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER