Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Orzechówka(alkoholowe)

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wódka czysta 1 litrów
cukier 2-3 łyżek stołowych
zielone orzechy włsokei niedojrzałe 2-3 sztuk

Wykonanie:

Orzechy umyć i w całości ze skórką pokroić w paseczki, włożyć do słoja i zalać wódką. Słój szczelnie zamknąć i pozostawić na 3-4 tygodnie. Następnie przecedzić przez gazę do czystego słoja. Osączone orzechy zasypać cukrem i pozostawić na kilkanaście dni. Odcedzić i połączyć z wyciągiem wcześniej zrobionym.Dokładnie wymieszać, odstawić na kilka godziny do sklarowania.przelać delikatnie przez lejek z sączkiem lub watą do czystych butelek. Szczelnie zakręcić.

Uwagi:

Czas i ilość musiałam podać ale jest dłuższy.

Autor: Wube

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER