Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Pyszna zupa gulaszowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 90 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso wołowe 600 gramów
ziemniak 200 gramów
mrożonka leczo 1 sztuk
koncentrat pomidorowy 1 sztuk
smalec 50 gramów
papryka słodka w proszku 1 łyżek deserowych
kostka bulionowa drobiowo-wołowa 1 kostek
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka 1 sztuk
cukinia 1 sztuk

Wykonanie:

Mięso pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na złoty kolor, zalać zimnym bulionem. dodać pokrojone ziemniaki, jak mięso jest już miękkie. Na pozostałym tłuszczu smażyć mieszankę leczo 3-4 min i dodać pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę, posypać mieloną papryką i wymieszać, gdy ziemniaki są miękkie dodajemy warzywa i gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Całość doprawiamy solą i pieprzem i gorącą podajemy w chlebku

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER