Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Zupa makaronowa z serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchew 1 sztuk
pietruszka 1 sztuk
seler 1/2 sztuk
cebula 1 sztuk
makaron nitki 3/4 szklanek
śmietana 1/2 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
ser żółty starty 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pietruszka 1/2 pęczek
przyprawa do zupy według uznania
tłuszcz 1 łyżek stołowych

Wykonanie:

Marchew,pietruszkę,seler,cebulę obrać włożyć do około 1.5 litra wody zagotować.Po kilku minutach dodać makaron,tłuszcz posolić i zagotować ponownie.Wyjąć warzywa i ostudzone pokroić po czym ponownie wrzucić je do wywaru.Mąkę rozmieszać ze śmietaną doprawić gotującą się zupę.Przed podaniem wsypać starty ser i posiekaną pietruszkę.Doprawić przyprawą do zupy.

Autor: agnesj77

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER