Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Surówka wielkanocna z jajkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
oliwa z oliwek 4 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 5 gałązki
szczypiorek 1 pęczek
koperek 5 gałązki
rzodkiewka 1 pęczek
rzeżucha 10 gramów
ogórek 1 sztuk
sałata 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
jajka 4 sztuk

Wykonanie:

Sałatę umyć,osączyć,porwać na małe kawałki.
Wszystkie pozostałe warzywa umyć a następnie
:
- rzodkiewkę pokroić w krążki,
- ogórek w plasterki (nie obierać),
- koperek,szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekać,
- rzeżuchę pozostawić w całości(odciąć tylko"korzenie")
Jajka ugotować na twardo,obrać i przekroić na połowy lub na cząstki.
Oliwę połączyć z sokiem z cytryny,solą,pieprzem i odrobiną cukru.
w naczyniu na sałatki lub głębokim
talerzu zmieszać wszystkie warzywa,ułożyć jajka i polać przygotowanym sosem.

Uwagi:

Jeśli ktoś lubi bardziej pikantne do sosu można dodać jeszcze trochę musztardy i roztarty ząbek czosnku.

Autor: Lusia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: ktoś

Data: 2011-04-14

dziwny

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER