Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Sałatka z czerwonej cebuli

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 5 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
cebula czerwona 4 sztuk
jajko 2 sztuk
natka pietruszki według uznania
cytryna 1 sztuk
olej 3 łyżek stołowych

Wykonanie:

Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Wrzucamy do garnuszka i zalewamy wrzącą wodą, odcedzamy, studzimy. Jajka gotujemy na twardo, kroimy w niewielką kostkę. W dwóch łyżkach soku z cytryny rozpuszczamy sól i cukier i mieszamy z 3 łyżkami oliwy. W misce łączymy cebulę, jajka i posiekaną natkę. Dodajemy sos i wszystko mieszamy, w miarę potrzeby doprawiając solą, cukrem i pieprzem do smaku. Podajemy jako danie samodzielne lub dodatek kotletów, jajek na twardo, itp.

Uwagi:

Olej lub oliwa


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER