Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Sałatka proteinowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
biała fasola 1 puszka
pierś z kurczaka 1 sztuk
cebula czerwona 1/2 sztuk
papryka czerwona 1/2 sztuk
pomidorki koktajlowe 1 szklanek
bazylia - liście 1/2 szklanek
czosnek 1 ząbki
oliwa z oliwek 1/4 szklanek
czerwony ocet winny 1 łyżek stołowych
natka pietruszki 1/4 szklanek
parmezan 1/4 szklanek
sól 2 szczypta
pieprz 2 szczypta
suszone oregano 1 szczypta

Wykonanie:

MARYNATA: 1/4 kubka oliwy z oliwek,szczypta soli, szczypta pieprzu, 1 rozgnieciony ząbek pieprzu,szczypta suszonego oregano.
W płaski naczyniu umieścić umyte piersi z kurczaka, pokryć je dokładnie marynatą i zostawić na godzinę. W międzyczasie w dużej misce zmieszać delikatnie fasolę, cienko pokrojoną cebulę i paprykę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, świeżą bazylię, czosnek, sól i pieprz. Dodać oliwę i ocet winny i zamieszać jeszcze raz. Podsmażyć piersi z kurczaka na patelni lub grillować je na ruszcie. Pozwolić im ostygnąć, potem pokroić je na paski szerokości 1cm lub w kostkę. Przełożyć mięso do misy z warzywami i posypać zielona pietruszką i pokruszonym serem.

Uwagi:

Parmezan ser feta lub ser pleśniowy

Autor: ankatoki1980

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER