Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Tort orzechowo-czekoladowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
cukier 125 gramów
mąka przenna 125 gramów
Kakao w proszku 1 łyżek stołowych
masło 25 gramów
czekolada deserowa 75 gramów
orzechy włoskie 150 gramów
czekolada deserowa 75 gramów
masło 125 gramów
cukier puder 200 gramów
mleko 2 łyżek stołowych
połówki orzechów według uznania

Wykonanie:

1 posmarować cienko tłuszczem okrągłą formę o średnicy 18cm, w misce ubijać jajka z cukrem mikserem przez 10 min aż masa będzie puszysta
2 do miski przesiać mąkę i kakao, wymieszać, wlać stopniowo masło i czekoladę, wymieszać, następnie wsypać posiekane orzechy i wymieszać.
Przelać ciasto do blachy, piec w temp 160stopni przez 30-40min.
3 odstawić do wystygnięcia
4 aby przygotować masę należy roztopić czekoladę i odstawić do wystygnięcia. Ubić masło z cukrem na puszystą masę, dodać stopioną czekoladę
% przekroić ciasto na 2 plastry i przełożyć częścią masy, resztą masy posmarować wierzch i boki, przybrać połówkami orzechów

Autor: hanka902

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Ludmila

Data: 2010-11-11

a mleko gdzie dodajesz bo w wykonaniu nic nie piszesz?

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER