Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Nadziewane łódeczki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
papryka 3 sztuk
żelatyna 2,5 łyżek deserowych
woda według uznania
twarożek 30 dekagramów
kiełbasa 15 dekagramów
mleko 0,5 szklanek
szczypiorek 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Z kolorowych papryk wytnij środki z pestkami. Strąki opłucz, osusz. Wymieszaj żelatynę z niewielką ilością wody. Odstaw do spęcznienia, rozpuść, delikatnie podgrzewając.
Wymieszaj mielony twarożek z posiekaną kiełbasą, mlekiem i szczypiorkiem. Połącz z żelatyną.
Papryki napełnij przygotowaną masą. Włóż do lodówki na kilka godzin. Tuż przed podaniem potnij na cząstki.

Autor: amr5

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER