Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Śledzie po polsku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filety śledziowe 8 sztuk
cebula biała 1 sztuk
cebula czerwona 1 sztuk
śmietana 1 szklanek
cytryna 5 plastry
sok z cytryny 3 sztuk
cukier puder 1 łyżek deserowych
liść laurowy 1 sztuk
ziele angielskie 6 ziarna
pieprz 10 ziarna

Wykonanie:

Filety namoczyć na noc, kilkakrotnie zmienić wodę, osączyć i pokroić na mniejsze części. Oczyszczoną cebulę i marchewki Tapokroić w talarki. W słoju układać na przemian warstwę filetów, cebuli i marchewki, przekładając je przyprawami. Słodką śmietanę wymieszać z sokiem z 3 cytryn oraz cukrem pudrem i zalać śledzie. Słój zakryć papierem, obwiązać i odstawić na dobę w chłodne miejsce.

Uwagi:

Liść laurowy - pokruszony.
Tak przygotowane śledzie można też podawać na obiad z ziemniakami pieczonymi i sałatą.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER