Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Pasztet

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 15
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
boczek 30 dekagramów
wieprzowina 30 dekagramów
wołowina 30 dekagramów
Wątroba drobiowa 30 dekagramów
jajka 2 sztuk
cebula 1 sztuk
majeranek według uznania
bulion w kostce 1 sztuk

Wykonanie:

Wątróbkę drobiową sparzyć. Wyjąć, zostawić do ostygnięcia.
Boczek, wieprzowinę, wołowinę (lub pierś z kurczaka)i wątróbkę pociąć na kawałki i zmielić.
Do powstałej masy dodać 2 jajka i obraną i pokrojoną w kosteczkę cebulę, wsypać duużżżo majeranku i wkruszyć kostkę bulionową. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową masę włożyć do formy i zapiekać przez 1 godzinę.

Uwagi:

Pasztet można kroić na chleb, do ziemniaków, ryżu itp.

Wołowina lub piersi z kurczaka

Autor: amr5

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER